32.jpg
16.jpg
20.jpg

ScubaDoe

ScubaDoe

Duiken is niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen een ontzettend leuke sport! Dankzij de ScubaDoe-jeugdopleiding kunnen kinderen van 8 tot 14 jaar op een veilige manier kennismaken met de duiksport, alvorens ze vanaf hun veertiende met de 1*-duikopleiding van de NOB kunnen beginnen. ScubaDoe bereidt ze hier optimaal op voor door ze stap-voor-stap te leren snorkelen en/of duiken met perslucht.

De snorkelopleiding van ScubaDoe vindt plaats in het zwembad en bestaat uit drie niveaus: na ieder niveau haalt het kind een diploma. De persluchtopleiding bestaat uit vier niveaus, waarvan de eerste drie ook in het zwembad plaatsvinden. Na het derde niveau gaat het kind één of meerdere buitenwaterduiken maken. Overigens biedt niet iedere club of duikschool buitenwaterduiken aan: er is namelijk een geschikte duiklocatie voor nodig én de omstandigheden moeten optimaal zijn. De persluchtopleiding wordt gegeven door ervaren NOB-duikinstructeurs die een speciale opleiding hebben gevolgd.

Zodra een kind de vier niveaus van de persluchtopleiding heeft doorlopen én 14 jaar is, kan hij/zij beginnen aan de 1*-duikopleiding van de NOB. Met het behalen van het ScubaDoe-brevet kan zelfs vrijstelling gekregen worden voor de zwembadlessen van de 1*opleiding.

Meer weten over de ScubaDoe-jeugdopleiding? Neem een kijkje op de speciaal ingerichte ScubaDoe-website of neem contact met ons op via de contact-paginaDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">.
 
Om lid bij de Snotdolf te worden dien je het inschrijfformulier en de eigen verklaring uit te printen, in te vullen en bij de secretaris in te leveren.

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Online